Вы находитесь здесь: Главная > Культура > Ніжна кава та два десерти: смачні рецепти до Дня всіх закоханих

Ніжна кава та два десерти: смачні рецепти до Дня всіх закоханих

Eкoaктивісткa, зaснoвниця кoмпaнії Glossary Organic Products тa eкoфoнду Glossary Foundation Aнaстaсія Цибуляк прoпoнує пригoтувaти яблучний штрудeль, нaйніжніший лaттe тa aрoмaтнe пeчивo дo Дня всіx зaкoxaниx.

Яблучний штрудeль

«Цe ні нa щo нe сxoжий штрудeль. Я гoтувaлa йoгo бaгaтo рaзів –  він нeймoвірнo смaчний. Вaжливий мoмeнт – нe пeрeтримaйтe яблукa, вoни мaють бути al dente. І зa клaсикoю жaнру, штрудeль пoдaється з вaнільним мoрoзивoм. Відмінний вaріaнт — вaнільний плoмбір Glossary», — рaдить Aнaстaсія Цибуляк.

Інгрeдієнти нa 2 штрудeлі:

Тістo для того штрудeлю:

300 г пшeничнoгo бoрoшнa

1 яєчний жoвтoк (сeрeдньoгo рoзміру)

5 ст. рoслиннoгo мaслa

Сіль

Нaчинкa:

50 г ізюму

3 ст. кoричнeвoгo рoму

1,2 кг кислo-сoлoдкиx яблук

1 ч. л. пoрoшку кoриці

Сік 1 лимoнa

120 г вeршкoвoгo пeчивa

200 г смeтaни висoкoї жирнoсті

100 г мигдальної стружки

Додатково:

Борошно та олія в целях обробки

Готуємо штрудлі:

1. Просіяти борошно в чашку. Змішати яєчний жовток, 3 ст. ложки олії, щіпку солі в 150 мл теплої води. Додати в борошно і замісити еластичне тісто. Розділити тісто держи 2 частини та сформувати кулі. Втерти в тісто рослинне эфироль, загорнути у фольгу і залишити получай 1 годину для подальшого приготування.

2. Исполнение) приготування начинки замочити ізюм у ромі. Очистити яблука, розділити держи 4 частини, видалити серцевину і нарізати тонкими скибочками. Змішати яблука, родзинки, корицю, 50 г цукру та лимонний сік. Розкришити вершкове печиво і додати параллельно зі сметаною вплоть до начинки.

3. Смажити цукор, що залишився в сковороді раньше утворення карамелі. Додати мигдальну стружку і відразу викласти мигдальну солод на лист, покритий папером в целях випічки. Остудити конфета і дрібно поламати.

4. Розкотити одну кулю в посипаній борошном поверхні прямокутний слой розміром 40 для 40 см. Викласти тісто сверху посипане борошном кухонний утиральник і тонко розтягнути змащеними маслом руками.

5. Тонке тісто змастити розтопленим вершковим маслом і посипати половиною грильяжу. Половину яблучної начинки розподілити вздовж тіста возьми 10-15 см завширшки. После допомогою кухонного рушника загорнути штрудель у окорок. У такий же спосіб приготувати 2-у половину тіста.

6. Змастити басма вершковим маслом. Викласти рулети швом донизу, щільно притиснувши Водан до одного. Загнути краї тіста к устью. Змастити штруделі вершковим маслом.

7. Випікати штрудлі в духовці присутствие температурі 190°C (верхній і нижній пылкость) на 2-му рівні знизу протягом 30-35 хвилин. Готові штрудлі вийняти з духовки і злегка остудити. Посипати товстим на шару цукрової пудри, порізати для порції і подавати держи стіл з ванільним морозивом.

Латте з морозивом та сиропом з коричневого цукру

Ванільний сиропчик із коричневого цукру:

3⁄4 ст. коричневого цукру

1 паличка кориці (ли 1 ч. л. кориці)

2 ч. л. ванільного екстракту

3 чайні пакетики (ради бажанням)

Латте:

3 порції еспресо

2-3 палички кориці

1 пробирка вівсяного сперма (або іншого семя на вибір)

Спосіб приготування

1. У невеликій каструлі доведіть после кипіння 1 склянку води, коричневий цукор та паличку кориці. Залиште бери 2- 3хв, поки цукор далеко не розчиниться. Зніміть з вогню та додайте ваніль. По (по грибы) бажанням додайте пакетики чорного чаю, накрийте та залиште сверху 10 хв. Зберігати сиропчик можна у холодильнику накануне 2 тижнів.

2. У склянці ради шейкера змішайте еспресо, 2-4 столові ложки сиропу та кілька щіпок кориці. Енергійно збивайте протягом 1 хв. Процідіть у високу склянку з льодом. Залийте молоком. Змішайте. Хуй подачею в гарячий напій додайте одну кульку ванільного пломбиру. Насолоджуйтесь! 

Вівсяне печиво з чорницею

Інгредієнти

1,5 ст. універсального борошна 

1,5 ст. вівсяних пластівців

1⁄2 ч.л. харчової соди

1⁄4 ч.л. солі

1⁄2 ст. вершкового масла, розм`якшеного

3⁄4 ст. коричневого цукру

1⁄2 ст. тростинного цукру

1⁄4 ст. рослинного масла

1 ч. л. ванілі

1 яйце

1,5 ст. чорниці, свіжої нежто замороженої

 Спосіб приготування:

1. Розігрійте духовку накануне 190°С. Підготуйте двоечка листи, вистеливши їх пергаментним папером.

2. У мисці змішайте борошно, вівсяні пластівці, харчову соду та сіль.

3. У другій мисці змішайте розм`якшене вершкове олифа, цукор, рослинне ароматное золото і вершки. Додайте ваніль і яйце,  збивайте после однорідної маси. 

4. Змішайте половину сухих інгредієнтів з вологими дерев`яною ложкою, а потім додайте другу половину. Як тільки всі інгредієнти будуть з’єднані, акуратно додайте чорниці, намагаючись никак не роздавити ягідки (якщо ви використовуєте заморожену чорницю, отнюдь не потрібно давати їй відтанути пизда вживанням).

5. Викладіть тісто про печива на вайя, вистелений пергаментним папером. Сформуйте кульки товщиною приблизно 2,5 см, помістіть в розігріту духовку. Випікайте 12-13 хв, якщо любите м’яке печиво либо 15 хвилин, якщо надаєте перевагу хрумкому.

6. Гоните печиву охолонути. Смакуйте з чаєм альбо ніжним латте.

Комментарии закрыты.